Nakon gostujućeg poraza od Vrgorca pred “bijelo-plavima” je novi izazov. Ovog vikenda u nešto drugačijem terminu na Zrinjevac stiže renomirani protivnik, Olmissum iz Omiša. Gosti dolaze u naletu dobre forme, u posljednjih pet susreta upisali su tri pobjede uz dva neriješena ishoda. Osijek je s druge strane sjajno ušao u nastavk prvenstva odigravši neriješeno s aktualnim prvakom u golijadi na Zrinjevcu koja je okončana rezultatom 5:5! Prošlog vikenda Voldinovi izabranici su tijesno poraženi protiv Vrgorca (3:2) te su tako ponovno ostali bez gostujućih bodova. Pred susret s Olmissumom u Osijek je iznenadno došao poznati futsal igrač s ovih prostora, Almedin Bundavica. On se nakon epizode u Slovačkoj odlučio na povratak u Hrvatsku a tom prilikom odradili smo intervju u kojem Dino najavljuje nadolazeći susret!

Dino, prije svega, ovim putem želimo ti izraziti dobrodošlicu u „bijelo-plavi“ tim!  Na samom početku možeš li nam otkriti kako je došlo do suradnje s Osijekom i realizacije ovog transfera?

Hvala Vam na dobrodošlici! Do transfera u Futsal Osijek je došlo sasvim slučajno jer me ugovor vezao još godinu dana u Slovačkoj, međutim klub je upao u financijske probleme. U dogovoru s trenerom i upravom odlučio sam napustiti klub. Ovim putem bi se zahvalio svima u klubu, prije svega treneru, Marinu Jukiću, koji me naučio dosta toga u ovih godinu dana. Žao mi je što suradnja s trenerom i klubom nije potrajala duže, no ne isključujem ponovnu suradnju u budućnosti. Nakon toga sam stupio u kontakt s upravom Osijeka te smo pronašli zajednički jezik, dat ću sve od sebe da pomognem dečkima da dođemo do zacrtanog cilja!


Tko je bliže futsal krugovima i turnirima, kako zimskim tako i ljetnim, zna da nerijetko po turnirima igraš s igračima Futsal Osijeka: Čavar, Popović, Lima.., koliko ti olakšava što si došao u klub u kojem si otprije poznat?

Više manje poznajem sve igrače u klubu, igram zimske i ljetne turnire s njima, što će mi sigurno ubrzati proces prilagodbe. U kontekstu toga očekujem da će mi poznanstva olakšati da ispunim ciljeve koji su stavljeni pred mene i da to odradim na što bolji i kvalitetniji način.

Prva službena utakmica i odmah protivnik iz ešalona pretendenata za naslov. U Osijek dolazi Olmissum, vrlo mlad klub a već bogate „povijesti“. Omišani ne znaju za poraz od studenog prošle godine, pratiš li igre Olmissuma a ujedno i tvog velikog prijatelja Sekulića?

Naravno, redovno pratim 1. HMNL i upravo zbog toga ne bi previše trošio riječi na ekipu Olmissuma, svatko tko prati futsal zna o kako velikom klubu se radi. U kratkom periodu ispisali su veliku povijest kluba osvojivši sve što se može osvojiti u Hrvatskoj. Žao mi je što Antonio neće igrati protiv nas a s druge strane to će biti veliki nedostatak za goste, što će nam, nadam se, olakšati da ostavimo bodove na Zrinjevcu.

Kroz karijeru imaš povijest igranja 1.HMNL, prije nešto više od godinu dana bio si u kadru reprezentacije Bosne i Hercegovine, stekao si vrijedno iskustvo; s kojim očekivanjima dolaziš u grad na Dravi?

Svi oni koji prate futsal mogu uvidjeti napredak u 1. HMNL, shodno tome od strane UEFE liga je proglašena kao peta jakosna u Europi, što jasno govori kako se u klubovima radi kvalitetno uz postojanost kvalitetnih igrača. Nadam se da će mi stečeno iskustvo iz reprezentacije  Bosne i Hercegovine kao i iskustvo iz Doboja i Prievizde, pomoći u namjeri da pomognem mom novom klubu Osijeku na što boljem plasmanu. Jasno, kako bismo ostvarili zacrtani cilj koji smo stavili pred nas.

Osijek se ove sezone isprofilirao kao domaćin koji nije široke ruke, niti jedna momčad sa Zrinjevca nije odnijela sva 3 boda. Granica između turnira završnih 8 i devete pozicija koja vodi u doigravanje je tanka. Jesi li pratio igre Futsal Osijeka dok si igrao u Slovačkoj?

Za vrijeme boravka u Slovačkoj redovno sam pratio 1. HMNL a samim time i Futsal Osijek, dapače imam puno prijatelja zbog kojih sam imao razloga gledati. Osijek je recimo to tako prava domaćinska ekipa koja na okupu sa širim rosterom igrača igra čvrsto i ne dopušta da ekipe lako odnesu bodove sa Zrinjevca. Nadam se da ćemo isti scenarij gledati protiv Olmissuma, naravno da ih poštujemo i respektiramo no prije svega mi posjedujemo naše kvalitete koje ćemo nastojati pokazati na terenu i zamisli trenera Saše Voldina pretočiti u dijelo. S tri boda protiv Olmissuma olakšali bi si situaciju pred sam kraj prvenstva a samim time i lov na što bolju odnosno komotniju poziciju u okviru završnog turnira.

U najavi utakmice Duje Kustura je istaknuo kako dolaze po pobjedu temeljenu na kvalitetnoj igri u obrani. S kojim stavom i očekivanjima ulazite u susret?

Ne bih previše komentirao izjave drugih trenera i igrača. Vjerujem da posjedujemo potrebnu kvalitetu, igramo pred domaćom publikom te idemo na pobjedu kao i ekipa Olmissuma. Uvjeren sam u kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu do samoga kraja!Na samom kraju, može poruka za domaće navijače?

Ovim putem bi pozvao sve navijače i ljubitelje futsala u gradu Osijeku i okolici da dođu u što većem broju i da nam daju podršku u subotu u 20:15. Trebamo ih da budu naš šesti igrač, a mi ćemo im to uzvratiti tako što ćemo igrati do posljednje kapi znoja kako bi ostavili važna tri boda na Zrinjevcu!