Nakon 5. kola lige i dalje je vodeći Osječki taxi s maksimalnim učinkom, a u stopu ga prati Ekskluziv Općina Darda koja će već u sljedećem kolu imati priliku u međusobnom dvoboju pomrsiti račune “taksistima”.

U prvoj utakmici dana mlade snage MNK Osijeka bile su blizu pozitivnog rezultata protiv Sygme, ali je na kraju presudilo iskustvo i kvaliteta igrača Sygme. Poveli su igrači Osijeka 2:0 pogodcima Baračija i Amidžića, ali Sygma u “blitzkriegu” preokreće rezultat u svoju korist. Pred sam kraj Barači drugim pogotkom smanjuje na pogodak zaostatka, ali do kraja utakmice rezultat se ne mijenja.

Malo tko je mogao “tipovati” da će D.G.O. prve bodove upisati tek u petom kolu lige, a žrtva je bila posljednje plasirana ekipa Palerma koja još uvijek ne zna za bodove. Posebno raspoložen je bio bivši igrač bijelo plavih, Matej Govorko koji je postigao dva pogotka, a još su se u strijelce upisali Blagojević s dva i Smajo s jednim pogotkom.

Teže od očekivanog Osječki taxi došao je do pobjede u okršaju s InovaTrendom. Zabio je rano Vitor Lima, ali ubrzo “studenti” okreću rezultat u svoju korist preko Aleksića i Kovača. Nakon toga igrači Osječkog taxija ubacuju u brzinu više i golovima Čavara, Lime, Popovića i Kajfeša odlaze na 5:2. Činilo se tada kako će to biti glatka pobjeda, ali Ivan Sertić s dva pogotka donosi nadu InovaTrendu, ali do kraja ipak nije bilo iznenađenja.

Derbi kola odigrali su Ekskluziv Općina Darda i CB Osijek&Merlin. Imali su vodstvo kroz cijelu utakmicu igrači Darde, ali je Borna Cebić držao na životu “ugostitelje” s hattrickom, međutim to nije bilo dovoljno da njegova ekipa upiše bodove. Ponovno je raspoložen bio Šinko koji je postigao dva pogotka za Općinu Dardu.

Sygma – Futsal klub Osijek II 4:3 (Rimac 12ˇ Grizelj 13ˇ Glasnović 15ˇ Vuković 27ˇ / Barači 10ˇ 27ˇ Amidžić 11ˇ)

Palermo – Donji grad Osijek 2:5 ( Kajfeš 25ˇ Horvat 27ˇ / Govorko 8ˇ 8ˇ Blagojević 20ˇ 30ˇ Smajo 27ˇ )

Osječki taxi – InovaTrend 5:4 (Lima 2ˇ 13ˇ Čavar 11ˇ Popović 14ˇ Kajfeš 17ˇ / Aleksić 3ˇ Kovač 5ˇ Sertić 20ˇ 28ˇ)

Ekskluziv Općina Darda – CB Merlin&Osijek 4:3 ( Šinko 13ˇ 21ˇ Pranjić 18ˇ Čosić 23ˇ / Cebić 20ˇ 24ˇ 25ˇ )