Nakon velike pobjede u prvom kolu kvalifikacija za 1. HMNL, osječki Bijelo-plavi okreću se nastavku doigravanja gostovanjem u Splitu kod MNK Torcide. Radi se o vrlo neugodnom protivniku i prvaku 2. HMNL regije Jug, pozitivan rezultat u Dalmaciji bio bi od krucijalne važnosti za Osijek.

Podsjećamo, prva dva mjesta u ovoj mini ligi vode u Prvu ligu, bodove je važno “pokupiti” na domaćem terenu Zrinjevca, u gostima je svaki bod dodatni bonus. Ogled je zakazan u nedjelju 1. svibnja od 19 sati u Sportskoj dvorani Gripe, Torcida je u prvom kolu upisala uvjerljivu pobjedu protiv Šibenika 1983 od 4:1.

Pobjednik ovog dvoboja dobit će priliku napraviti veliki korak ka plasmanu u 1. HMNL, odnosno zauzimanju jednog od prva dva mjesta u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Inače, Torcida je osnovana 1983. godine kao malonogometna ekipa navijačke skupine splitskog Hajduka. Nekoliko godina su bili članovi 1. HMNL, najveći uspjeh datira iz sezone 2004/2005 kada su postali doprvaci Hrvatske u futsalu.

Najveća opasnost za osječka vrata prijeti od Družijanića, inače prvog strijelca regije Jug, te iskusnih igrača poput Mišerde i Marića. Ipak, nadamo se da će Voldinova momčad uspješno neutralizirati sve prijetnje po vratara Rončevića, te uspjeti slaviti na ovom teškom gostovanju u Splitu.

U drugom dvoboju od 18 sati na Baldekinu se sastaju Šibenik 1983 i Futsal Gorica.