Futsal klub Osijek za vikend u subotu igra treću utakmicu kvalifikacija za 1. HMNL, idući protivnik je aktualni prvoligaš Šibenik 1983 na Zrinjevcu. Bijelo-plavi moraju ići po pobjedu jer im jedino tri boda jamče ostanak u borbi za prvoligaško društvo, na krilima vjerne publike pobjeda je itekako moguća.

Mladi vratar Dominik Mateo Rončević jedna je od ključnih karika Voldinove momčadi, uoči ogleda protiv Narančastih iz Krešimirova grada, popričali smo s talentiranim čuvarom mreže.

“Rekao bih da je sam ulazak u utakmicu s MNK Torcidom krenuo u krivom smjeru u kojem smo pomalo uhvaćeni na spavanju. Domaćini su vođeni publikom, čvrstinom i odličnim presingom iskoristili naše pogreške te zasluženo otišli na odmor s prednošću. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, no uz nerealizirane prilike i pogreške u obrani, poraz je bio neizbježan. Torcida nas je nadigrala, ali vremena za žaljenje nije bilo jer dolazi subota i utakmica protiv Šibenika.” – rezimirao je dojmove poslije neugodnog poraza na Gripama.

“Protiv Šibenika 1983 očekujem utakmicu velikog uloga, u kojoj gost nema mjesta za pogreške zbog slabijeg ulaska u ove kvalifikacije, dok mi moramo pokazati da je poraz u Splitu bio samo loš dan. Naravno, tri boda su imperativ i vjerujte mi, sve ćemo napraviti da bodovi ostanu na Zrinjevcu!” – odlučio je poručio Rončević.

“Iako je Šibenik prije početka kvalifikacija kotirao kao favorit zbog kontinuiteta igranja težih utakmica, mislim da ne postoji trenutno ekipa koja je favorit. Torcida ima najpovoljniju situaciju, no preostale su četiri utakmice, odnosno 12 bodova, što znači da je sve otvoreno i moguće. Sve su ekipe konkurenti jedni drugima, ekipe sa mnoštvom izvrsnih igrača gdje može presuditi svaki detalj.” – izjavio je vratar Osijeka o konkurentima u ovom mini turniru.

Za kraj je pozvao što veći broj navijača, ovim dečkima je potrebna podrška na kultnom Zrinjevcu.

“Nama preostaje da započnemo taj niz od četiri utakmice u subotu od 20:00 sati na Zrinjevcu gdje nam je potrebna vaša podrška, kako bismo zajedno uz vas vratili ovu ekipu i klub gdje mu je i mjesto!”

Svi se zaista nadamo kako će najbolji slavonski futsal klub ponovno biti dio elitnog razreda hrvatskog futsala. Podsjećamo, ogled Osječana i Šibenčana je na rasporedu u subotu od 20 sati.