Jučer je započela nova sezona Gradske lige Favbet i odmah na startu smo mogli vidjeti kako će biti žestoka borba za odlazak na završnicu gradskih liga koju i ove godine organizira generalni sponzor – FAVBET.

U prvom susretu vidjeli smo odličan meč između Donjeg grada i Caffe bara Merlin & Osijek koji je na kraju otišao na stranu “ugostitelja”. Igrači D.G.O. a većinu utakmice su pokušavali ugroziti protivnika igrom s golmanom igračem, ali na pri tome su često i griješili što dovodi do konačnih 4:3 za CB Merlin&Osijek. Najraspoloženiji igrač na utakmici bio je Marijan Dujmović koji je postigao dva pogotka.

U utakmici između InovaTrenda i Futsal kluba Osijek II, susrele su se ekipe s jedne strane sastavljene od studenata,a s druge strane od juniora i kadeta MNK Osijeka. Iako su u početku mlade snage Osijeka parirale InovaTrendu, pokazalo se kako je velika razlika između seniorskog i juniorskog futsala. Uvjerljiva pobjeda studenata u kojoj su Ivan Sertić i Robert Vidović postigli po dva pogotka.

U okršaju Osječkog taxija i Palerma taksisti su rutinski svladali inferiornijeg protivnika, a briljirao je kapetan bijelo plavih Dražen Čavar s postignutih pet pogodaka. Pogađao je Čavar u par navrata i stative tako da je broj pogodaka na njegovom kontu mogao biti i veći. Dečki iz Palerma će bodove morati tražiti u sljedećim susretima.

U posljednjoj utakmici dana gledali smo i najuzbudljiviji susret. Sudar Općine Darde Ekskluziv i Sygme završio je podjelom bodova iako je Darda imala vodstvo 2:0, ali se dečki iz Sygme nisu predavali i pogotkom Goljevačkog u posljednjim sekundama upisali zaslužen bod na početku natjecanja.

Sve u svemu mogli smo vidjeti kako nas očekuje zanimljiva sezona i neizvjesna borba do samoga kraja.

Donji grad Osijek – CB Marlin& Osijek 3:4 (Blagojević 10ˇ, Jager 13ˇ 29ˇ / Dujmović M. 9ˇ 24ˇ , Lovrenčić 11ˇ Vladić 16ˇ)

InovaTrend – Futsal klub Osijek II 6:1 ( Sertić 4ˇ 16ˇ Vidović 18ˇ 20ˇ Aleksić D. 23ˇ Aleksić I. 27ˇ / Barači 16ˇ)

Osječki taxi – Palermo 7:1 (Čavar 9ˇ 16ˇ 20ˇ 29ˇ 30ˇ Budano 23ˇ Popović 27ˇ / Pavlović 8ˇ)

Ekskluziv Općina Darda – Sygma 2:2 (Šinko 8ˇ Kajtazi 15ˇ / Grizelj 28ˇ Goljevački 30ˇ)